Vegetariskt är gott, här en hembakad pizza med rödbetor, mozzarella, karamelliserad lök och ruccola.
Förkoka skivade rödbetor i saltat vatten i 10 min, låt rinna av och svalna.
Karamelliserad lök
1st rödlök
1st gul lök
Skiva lökarna tunnt och stek på låg värme i lite smör och olja under omrörning i ca: 30min.
Leilas Pizzadeg
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0,5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0,5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special
Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
Dela degen på 4 bitar och baka ut på mjölat bakbord.
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
Dela degen på 4 bitar och baka ut på mjölat bakbord.
Stryk på ett tunt lager med créme fraiche, toppa med rödbetorna, löken och mozzarella.
Grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg.
Grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg.
Servera med ruccola och lite egengjord olivolja som mortlats med myntablad och en nypa salt.
Så gott det ser ut! Har aldrig prövat rödbeta på pizza, men det ska jag nu:) Trevlig helg!