Vegetarisk Rödbetspizza

 
Vegetariskt är gott, här en hembakad pizza med rödbetor, mozzarella, karamelliserad lök och ruccola.
 
Förkoka skivade rödbetor i saltat vatten i 10 min, låt rinna av och svalna.
 
Karamelliserad lök
1st rödlök
1st gul lök
 
Skiva lökarna tunnt och stek på låg värme i lite smör och olja under omrörning i ca: 30min.
 
Leilas Pizzadeg
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0,5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special
 
Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
Dela degen på 4 bitar och baka ut på mjölat bakbord.
 
Stryk på ett tunt lager med créme fraiche, toppa med rödbetorna, löken och mozzarella.
Grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg.
 
Servera med ruccola och lite egengjord olivolja som mortlats med myntablad och en nypa salt.
 
 

Kommentarer :

#1: Maggie Bergius

Så gott det ser ut! Har aldrig prövat rödbeta på pizza, men det ska jag nu:) Trevlig helg!

Svar: Ja gör det, supergott !
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :