Hemgjord Ravioli med en fyllning av Salvia & Pumpa

 
 
 
Nu i Halloweentider så finns det mycket pumpor i butikerna till en billig peng, de flesta människor gör väl kanske lyktor utav dom men tänk på att dom faktiskt går att äta också och är dessutom väldigt goda.
Vi valde att göra en pumpafyllning till en lyxig vegetarisk Raviolirätt som blev fantastiskt god, lite meckel o pyssel men väl värt tiden i köket.

Grundrecept Pastadeg
3st normal stora ägg
300g Durumvetemjöl
1msk olivolja eller om man vill smaksätta med vit tryffelolja så ta ½msk vittryffelolja och ½msk olivolja.

Lägg en hög av mjölet och gör en grop i mitten, knäck äggen där i och häll på oljan. vispa äggget och oljan med en gaffel och sedan tar du med lite av mjölet efter hand. När du arbetat in mjölet helt så knåda degen för hand ca 5 minuter. Täck degen med folie och låt vila ca 1 timme i kylen. Gör en rulle av degen och skär 1cm tjocka skivor. Ta en skiva och se till att alltid resten är täckt så det inte torkar. Kör den genom pastamaskinen på största öppningen och vik den seda och kör igen med öppningen uppåt så den inte blir luft mellan. Mjöla lite på båda sidorna så håller den bättre isär sedan. Minska sedan till nästa steg och kör igenom den en gång, och upprepa det tills du får den tjocklek du vill ha på pastan. Vi valde storlek 7 till Raviolin.
 
Ravioli
När du har en fint utkavlad längd så skär fyrkanter 15x15 cm.
 
Fyllning
1st liten Halloweenpumpa ca:1,5kg
 
Här använde vi halva pumpan till maträtten.
Gröp ur pumpan och ta bort det yttersta skalet, skär pumpan i små kuber och lägg i en matberedare, kör tills du får en fin massa av köttet. Om pumpan är torr så tillsätt vatten i mixen så går det lättare att få den mosig.
Sila bort vattnet från moset.
Blanda moset med:
2dl riven parmesanost
2msk strimlad salvia
1 kryddmått cayennpeppar (eller efter smak)
1msk citronolja
1msk vitlöksolja
smaka av med salt & peppar
 
Lägg 1msk av pumpamoset i varje pastafyrkant, pensla med ägg i kanterna och vik ihop till en trekant.
 
Koka pastan i rikligt med vatten och salt (smaken på vattnet ska smaka som en kallsup i medelhavet) samt olivolja i 2-3 minuter.
 
Brynt salviasmör
200g smör
20 blad färsk salvia
 
Bryn smöret på låg värme tills den blir gyllene i färgen och får en nötig karaktär.
Lägg i salviabladen och bryn i ytterligare 1min. Ta upp salvian ur smöret och lägg på hushållspapper till serveringen.
 
Lägg upp raviolin på tallrik och häll på det brynta smöret, garnera med den brynta salvian och riv över parmesanost. Sprinkla över grovt hackade pecannötter.
 

Kommentera inlägget här :