Skaldjursbakelse

 
När Julbordet är förbi så står man alltid där med en massa kallskuret som har blivit över, vill man så kan man frysa in resterna ett par dagar för att sen trolla fram nya rätter till Nyår. 
Här har jag gjort en bakelse med gravad/rökt lax och räkor som passar fint på förrättsbordet och varför inte då just till Nyår !
 
Receptet är för 4 personer
 
Lax och skaldjursbakelse
100g gravad lax
100g varmrökt lax
100g räkor + ca 40st till garnering
4msk rom (löj, sik eller stenbitsrom)
1dl finstrimlad purjolök
1dl majonnäs + till att täcka brödet
1dl gräddfil
1msk dijonsenap
1 påse fryst dill
Salt
Svartpeppar
12st skivor formfranska
 
Lägg laxen, räkor och purjolök i en mixer och pulsa till en grov röra, lägg över i en bunke och blanda ner 2msk dill, majonnäs, gräddfil, senap rör till en jämn smet, smaka av med salt och peppar.
Stansa ut brödet med en utstickare eller ett glas. Gör bakelsen med tre brödrundlar, Lägg en klick röra på första brödskivan, lägg sedan en brödskiva på och tryck ut så röran når kanten, lägg sedan på en klick röra och till sist en brödskiva och tryck till. Slå dillen på ett fat, använd en palett och bred majonnäs runt om hela bakelsen och rulla sen i den frysta dillen. Bred eller spritsa på majonnäs på toppen och garnera med räkor, rom, dill, lime och citronzest.
Servera med citron och tomat.
 

Kommentera inlägget här :