Hemgjorda Krustader med Portabellostuvning

Det bästa med att göra egna krustader är att man inte bidrar till den galna palmoljeproduktionen på Borneo och känner man av någon anledning inte till vad det handlar om så BÖR man sätta sej in i det, googla och läs och har man nåt samvete överhuvudtaget så köper man aldrig mer en produkt innehållande palmolja.
Av någon anledning som inte är begriplig så innehåller alla färdigproducerade krustader som finns i butikerna palmolja och palmolja är dessutom otroligt cancerframkallande och borde icke förtäras av människor.
 
Nej, införskaffa ett krustadjärn och gör era egna, supersnabbt, superenkelt och supergott !
 
Här kommer receptet !
 
Krustadsmet
100g mjöl
1,5krm salt
1dl vatten
½dl porter
1 äggula
1msk smält smör
 
Vispa ihop allt och värm upp en panna med ekologiskt kokosfett till 170 grader, värm krustadjärnet en stund i det heta fettet, doppa i smeten utan att smeten rinner över kanten på järnet, frittera tills krustaden blir gyllene.
Lägg på papper så överflödig olja sugs bort, låt svalna.
 
Portabellostuvning  (räcker till 10 krustader)
2st stora portabellosvampar
1st finhackad gul lök
1,5dl grädde
½dl lagrad ost
1msk hackad färsk timjan
 
Fräs svamp och lök i smör tills löken blir mjuk, slå på grädden och koka ner tills du får en ganska tjock och krämig stuvning. Smaka av med salt och svartpeppar.
 
Finstrimla isbergssallad och fyll till hälften i krustaderna, skeda i portabellostuvningen och lägg en kvist timjan på toppen. Servera till ett glas bubbel.
 
 
 

Kommentarer :

#1: Linnea

Ser jättegott ut!

Svar: Tack
Jimmie & Gitsy Lannér

skriven
#2: Jessica Högberg

Men wow vilket jobb

Svar: Tack
Jimmie & Gitsy Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :