Asiatisk BBQ Anka

 
 
Asiatisk grillat ankbröst
2st ankbröst
 
Gör marinaden nedan och lägg i en bunke. Lägg i ankbrösten och rör runt så marinaden täcker brösten, vänd brösten lite då och då. Låt marinera i 1 timme.
 
Marinad
2,25dl färskpressad apelsinjuice + 1dl till skyn
150g plommonmarmelad
1dl risvinäger
½dl soya
3cm färsk ingefära i bitar
4msk färsk basilika
4st  hackade vitlöksklyftor
½st medelstor hackad gul lök
1st jalapeno
 
Lägg alla ingredienser till marinaden i en mixer och kör till puré. 
 
Förbered grillen med att lägga briketter i halva grillen, ankan ska grillas på indirekt värme. Tänd briketterna så de är askgrå när ankan är färdigmarinerad. Lägg en dropplåt på den andra halvan av grillen, lägg ankbrösten på gallret över dropplåten och grilla under lock tills brösten har en kärntemperatur på 55 grader. Klä in brösten i aluminiumfolie och låt vila ca 5 minuter. Under tiden tar du skyn från dropplåten och silar den ner i en panna, vispa ner 1dl färskpressad apelsinjuice i skyn, smaka av med salt och peppar.
 
Servera med wokade grönsaker, ris eller nudlar.
 
 

Kommentera inlägget här :