Grillat tunnskivat kött med en Jordnötssalsa och ris

 
Här har vi skurit tunna skivor från en halvfrusen fläskytterfilé, lagt dom i en marinad med asiatiska smaker i en timme för att sedan grilla av i ugnen. Om det inte hade varit grillförbud så hade jag flippat av köttskivorna på kolgrillen för att få lite grillränder/grillsmak men det blev kanongott så här också !
Till köttet serveras en salsa gjord på oljekokta jordnötter med en massa goda smaker.
 
Marinad till köttet
4st rivna vitlöksklyftor
½ dl färskpressad lime
½dl ostronsås
2msk soya
2msk mörkt socker
2tsk sesamolja
 
Blanda allt och lägg i 500g tunnskivat kött, marinera 1 timme. Grilla i ugn eller på grillen (där det är tillåtet)
 
Jordnötssalsa
1dl jordnötter
½dl olivolja
1 riven vitlöksklyfta
2tsk rostade sesamfrön
1tsk krossad torkad chili
2msk färskpressad limejuice
2tsk honung
salt
 
Häll nötter och olja i en liten panna, sjud på låg värme i 7-8 minuter eller tills nötterna börjar bli gyllene i färgen.
Ta bort från plattan och rör ner allt utom lime & honung, låt svalna helt innan tillsätttning av lime & honung. smaka av med lite salt.
 
Lägg upp på tallrik eller serveringsfat, sprinkla över skuren salladslök och färsk koriander.
Servera med Basmatiris.
 
 

Kommentera inlägget här :