Tomatsmör

 
Nu när våra tomater blir mogna allt eftersom så gäller det att hitta på nya rätter hela tiden. Här gjorde vi ett gudomligt fräscht aromsmör med vanliga stora växthustomater, smaken på smöret gör att man kan använda det till allt, bre på ett nyrostat bröd, till grillade grönsaker eller kött, fisk, fågel.
Här kommer receptet !
 
Tomatsmör
4 stora tomater grovt tärnade
1st schalottenlök grovt tärnad
2 msk Olivolja
1,5 tsk mejram
1,5 dl smör
 
Stek löken mjuk på medelhög värme i oljan 2-3 min. tillsätt tomaten och låt nu puttra tills det mesta av vätskan försvinner 10-15 min. 
Låt bli helt svalt. 
Lägg över i en mixer med knivar och kör tomatmassan slät, lägg i mejram och smöret och kör tills det har blandats helt. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg i skål och förvara i rumstemperatur.
 

Kommentarer :

#1: Hemmarecept

Åh vad gott det lät och såg ut!

Svar: Ja testa !
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :