Panerad torsk med skarpsås

 
Panerad fisk är så gott i all sin enkelhet. vi serverade med en klassiker som skarpsås men även tartarsås, remouladesås eller varför inte ett aromsmör passar, så det är bara välja er favorit .
Det går fint att göra glutenfritt då är det bara byta ut mjölet till ett glutenfritt mjölmix och ströbröd.
 
Receptet är för 4 personer
 
Panerad torsk
4st 150g filéer av torsk eller annan vit fisk
1dl vetmjöl
2st ägg
½dl vatten
2dl ströbröd. alt. glutenfritt ströbröd
2tsk salt
1krm svartpeppar
100g smör
½dl olja
 
Vispa upp ägget med vatten, salt och peppar. Vänd fisken först i mjölet sedan ägget och till sist vänd i ströbrödet. Låt den panerade fisken ligga och vila 30 minuter så den får torka då blir den frasigare när man steker den. Stek gyllene i smör och olja.
 
Skarpsås
3dl majonnäs
4msk hackad dill
2st hårdkokta äggulor
1dl gräddfil
1st nypa socker
1msk vitvinsvinäger
1tsk dijonsenap
Salt
Vitpeppar
 
Lägg majonnäs, grädfil och dijon i en bunke och passera ner äggulorna genom en sil. Tillsätt dill, vinäger och socker, blanda och smaka av med salt och peppar.
 
 

Kommentera inlägget här :