Cornichorns på Västeråsgurka

 
Mera gurkor! Här gjorde vi cornichorns på helt vanliga västeråsgurkor och dom blev så himla bra och goda så idag satte vi en sats till, jättegoda verkligen och det gick hur bra som helst att göra på stora gurkor.
 

8-10 västeråsgurkor
2 dl grovt salt
2 röda chili
2 vitlöksklyftor
2 kvistar färsk dragon el. dragon i lag

Lagen
1 1/2 dl socker
2 dl vitvinsvinäger
3 dl vatten
2 dl vitt vin
1 msk salt

Skölj gurkorna noga. Torka på en handduk och lägg i en skål. Häll på saltet och rör om. Låt stå i 2-3 timmar. Blanda samman socker, vinäger, vatten, vin och salt till lagen och koka upp. Låt svalna.Ta upp gurkorna från saltet och skölj noga. Gör ren skålen och lägg tillbaka gurkorna. Häll lagen över gurkorna och låt stå till nästa dag. Häll av lagen i en gryta och koka upp den på nytt. Låt svalna. Skiva vitlök och chili och varva med gurkorna och dragonen i en burk som steriliserats i kokande vatten. Fyll på den avsvalnade lagen. Förslut. Förvara svalt. Gurkorna är godast att ätas efter minst 2 veckor i kylen.

 

Kommentera inlägget här :