Kycklingsoppa med nudlar & örter

 
Vi har fått förmånen att testa en  Crock-Pot Express med tryckkokarfunktion. Tryckkokare blev väldigt populärt på 50-talet, det fanns även en bok som kom 1951 som hette tryckkokboken. Den enda erfarenhet jag har av tryckkokare och då har jag ändå arbetat professionellt som kock i 33 år är på slutet av 60-talet då min mormor lagade mat i en sån, så det är extra spännande att få testa en modern version av en tryckkokare. Vi har nu testat några maträtter och vi fullkomligt älskar den och resultatet på de rätter vi lagat. Det går fort, väldigt fort och rätterna blir mer komplexa i sin smak. Fattar ni. det tar 7 minuter att laga en soppa från en hel färsk kyckling,45 minuter att laga dillkött och 50 minuter att tillaga ett perfekt fläsklägg, Så nu kan vi inte skylla att vi inte har tid att laga riktig mat från grunden.
Här kommer första receptet på en perfekt soppa.
 
Kycklingsoppa
1 stor tärnad gul lök
2 st morötter tärnade
2st stjälkar från en stjälkselleri skivade
1tsk torkad timjan
1tsk torkad oregano
3msk färsk skuren persilja
2msk smör
1tsk salt
1tsk svartpeppar
1L kycklingbuljong
1L vatten
1st hel grovt styckad kyckling
6dl glasnudlar
 
Ställ in tryckkokaren på saute och stek morot, selleri och löken i smör ca:3min. Lägg i alla örter och salt & peppar, slå på buljongen och lägg i kycklingen och resten av vattnet.
Ställ in tryckkokaren på soup 7 minuter och låt gå färdigt.
Lyft upp kycklingen från koket och rensa bort ben och skinn, ställ åt sidan.
Ställ kokaren återigen på saute och lägg i nudlarna, koka 6 minuter utan lock, lägg tillbaka kycklingen i mindre bitar, smaka av med salt & peppar.
Lägg upp i soppskålar och garnera med färsk persilja.
Servera gärna med brödkrutonger som bakats av i ugnen med ost.
 

Kommentera inlägget här :