Potatis-& Köttfärsgratäng

 
Makalöst god gratäng gjord med potatis, köttfärs och cheddar, inga svårigheter då man bara skivar, steker och varvar i ugnsfast form, sen skjuts in i ugnen !
 
Köttfärsgratäng
½kg nötfärs
1st hackad gul lök
1msk olivolja
1st mosad solovitlök
Salt
Svartpeppar
1dl marsala
 
Sätt ugnen på 200 grader
Stek alla ingredienser i oljan och smaka av med salt och peppar. Lyft över fräset med en hålslev i en skål och deglasera pannan med 1dl Marsalavin och reducera till hälften, slå på 1dl kalvbuljong och låt koka upp, lägg i färsen, låt puttra 2 minuter.
 
Såsen
½dl vispgrädde
2dl riven cheddarost
 
½kg skivad skalad potatis
 
Blanchera potatisen 7 minuter
 
Lägg färsen i en ugnsfast form, strö över 1dl cheddarost. Lägg på potatisen, slå på såsen och toppa med 1dl cheddarost. Gratinera i ugnen tills gratängen får fin färg och potatisen känns mjuk.
 
Servera med en sallad. 
 

Kommentera inlägget här :