LCHF Zucchini Tortillas

 
 
Första rätten ut 2019 blev väldigt goda LCHF tortillas som snabbt slängs ihop till Fredagsmyset.
 
Zucchini Tortillas
7dl riven zuccini
1msk salt
2tsk svartpeppar
0,5dl mandelmjöl
1,5dl riven cheddarost
1st lättvispat ägg
1krm vitlökspulver
 
Blanda saltet med zuccinin, lägg i en sil och låt rinna av i 20 minuter. Krama ur resterande vätska med händerna och lägg i en skål. Blanda med resten av ingredienser.
Ta ca:1dl smet (beroende på hur stora man vill göra dom) lägg på ett bakplåtspapper och pressa ut med en sked till 3-4mm tjocka rundlar. Baka av i ugnen på 200 grader i 25 minuter, ta ut och låt svalna.
 
Använd era favoritfyllningar och såser.
 
Tips!
Vid fyllning, lägg ett helt salladsblad i botten som gör att det håller tätt från att rinniga såser ska läcka igenom skalet.
 

Kommentera inlägget här :