Lo mein

 
 
Lo mein är en Kantonesisk maträtt med äggnudlar där ingredienserna varierar, den kan göras med kyckling, kött eller helt vegetarisk, det enda som är gemensamt i alla recept är just äggnudlarna.
Lo mein=omrörda nudlar. 
Vi gjorde rätten med svensk köttfärs som inte mosades helt sönder vid stekningen och det blev superbra och hur gott som helst.
 
Börja med att förbereda såsen.
 
Sås
1dl soya
4msk risvinäger
2msk mörkt socker
3st mosade vitlöksklyftor
2msk riven färsk ingefära
2tsk sesamolja
2tsk sriracha
 
Blanda allt i en skål och ställ åt sidan.
 
1pkt äggnudlar kokta enl. förpackningen.
 
Koka nudlarna och ställ åt sidan.
 
Stek:
1msk jordnötsolja
½kg köttfärs 
1st hackad gul lök
 
Stek 3-5 minuter, sila bort överflödigt fett.
 
1st röd paprika i skivor
1st broccolibukett isärbruten
5st skivade champinjoner
1st skivad vårlök (spara lite av det gröna för att strö över vid servering)
 
Blanda ner allt i den färdiga färsen och fräs runt 2-3 minuter.
Häll i såsen och låt få ett uppkok, till sist ner med nudlarna, blanda runt försiktigt och låt puttra 1minut.
Strö över skivad vårlök vid servering.
 

Kommentera inlägget här :