Pocherad Torsk med tomater och saffran

 
En väldigt mustig och god Franskinspirerad fiskrätt som går supersnabbt att slänga ihop, vi slängde ner lite handskalade räkor precis innan servering men det måste man inte ha, rätten är god nog ändå, servera med helstekt färskpotatis som först fått koka 10 minuter, sen stekt i olja och smör tills den blev genomstekt, blanda in den färdiga potatisen i såsen och servera med en bit vitt bröd som med fördel doppas i såsen.
Alternativt, servera med pasta.
 
4 port.
4st torskfiléer i bit
2msk olivolja
2st vitlöksklyftor tunnt skivade
1tsk chiliflakes
1brk hela tomater från mutti
1dl vitt vin
2st lagerblad
1 påse saffran
salt & nymalen svartpeppar
 
Fräs vitlöken, lagerbladen och chiliflakes i oljan på låg värme ca:2min. det får inte ta färg.
Mosa tomaterna lätt med handen och häll över vitlöksfräset, blanda runt och höj värmen, låt det koka upp, häll i vinet och saffran, smaka av med salt och svartpeppar.
Sänk värmen och låt småsjuda 7-8 min. under lock.
Lägg i fisken och ös över lite av såsen på den, lägg på locket och låt sjuda tills fisken har en kärntemp på 56 grader.
 

Kommentera inlägget här :