Pocherad hälleflundra med Beurre blanche

 
Hälleflundra ligger i topp på den godaste fisk jag vet. Här serverade vi med Beurre blanche, Jordärtskock och potatispuré, smörkokta morötter och sparris.
 
Pocherad hälleflundra
4st á 150g Hälleflundrafilé
1dl vitt vin
5st kryddpepparkorn
2st lagerblad
1tsk salt
5vitpepparkorn
2st dillkvistar
5dl vatten

Koka upp alla ingredienser förutom fisken. Lägg i filéerna och låt koka upp, dra panna åt sidan och lägg på ett lock låt stå och dra i 15 minuter. Spara lagen till såssen.
 
Beurre blanche
5dl vispgrädde
Den reducerade lagen
100g smör
Salt
Peppar
 
Reducera ner grädden till hälften. Reducera lagen till hälften och sila ner i den reducerade grädden. Montera ner smöret, smaka av med salt och peppar,
 
Jordärtskock och potatispuré
400g skalad mjölig potatis
400g skalade jordärtskockor
3dl vispgrädde
100g smör

Koka jordärtskockorna och potatisen mjuk. Koka upp grädden och smöret och mixa med smöret. Smaka av med salt och peppar.

Kommentera inlägget här :