Boeuf Bourguignon

 
En klassisk Fransk gryta som passar fint i höstrusket, serveras med kokt potatis och lite saltgurka.
 
Boeuf Bourguignon

1 kg högrev 2 cm stora tärningar
150 g bacon
20st fina smålökar
200 g champinjoner i stora tärningar

150g skivade morötter
3 vitlöksklyftor
1 flaska rödvin helst Bourgogne

1l oxfond
50g smör

2msk olja
salt och nymalen peppar

2msk tomatpuré

1 kryddbukett bestående av persiljestjälkar, 3 lagerblad och 1 kvist timjan

Smält smöret med oljan i en stekpanna, stek köttet i omgångar så det blir ordentligt brynt. Lyft över det stekta köttet i en gryta slå på fonden och låt koka upp. Skumma av och tillsätt vinet, tomatpurén, vitlöken och kryddorna. Låt små koka i 1timme, lägg i morötterna. Stek först baconet i en panna och lägg i grytan, lägg i en klick smör i stekpannan och bryn lökarna runt om och häll över dem i grytan. Och till sist lägger du i en klick smör i stekpanna och steker champinjonerna tills allt smör stekts in och häll i pannan.

Låt allt småkoka tills köttet nästan faller isär. Smaka av med salt och svartpeppar.
 
 

Kommentera inlägget här :