- Panerade Benfria kotletter med stekta äppelklyftor

Panerade Benfria kotletter med stekta äppelklyftor

 
En enkel, billig och otroligt god maträtt som passar utmärkt nu när våra svenska äpplen har mognat.
 
Panerade kotletter
8st á 80g benfria kotletter 
1/4tsk vitlökspulver
mjöl till panering
2msk smör-delat
1msk olivolja
½msk dijonsenap
2dl kycklingbuljong
2st svenska klyftade äpplen
1tsk Italian seasoning (recept nedan)
s/p
 
Krydda köttet med salt, peppar och vitlökspulver, vänd i mjölet.
Hetta upp en stekpanna till medelvärme och tillsätt en matsked smör och olivoljan, stek köttet 3 minuter på varje sida och får en fin färg.
Lyft upp kotletterna från pannan och sätt på varmhållning.
Lägg resten av smöret i pannan utan att skölja ur pannan innan, häll i kycklingbuljongen och senapen, rör runt tills senapapen har lösts upp, lägg i äppelklyftorna och Italian seasoning, lått puttra ett par minuter, lägg i köttet och låt koka 2-3 minuter under lock.
Servera med ris.
 
Italian seasoning
3msk torkad persilja
3msk torkad basilika
2,5msk torkad oregano
1tsk torkad timjan
1msk vitlökspulver
1tsk lökpulver
1tsk torkad rosmarin
½tsk chiliflakes
1krm grovmalen svartpeppar
 
Blanda och lägg på burk.
 
 

Kommentera inlägget här :