Panerade Benfria kotletter med stekta äppelklyftor

 
En enkel, billig och otroligt god maträtt som passar utmärkt nu när våra svenska äpplen har mognat.
 
Panerade kotletter
8st á 80g benfria kotletter 
1/4tsk vitlökspulver
mjöl till panering
2msk smör-delat
1msk olivolja
½msk dijonsenap
2dl kycklingbuljong
2st svenska klyftade äpplen
1tsk Italian seasoning (recept nedan)
s/p
 
Krydda köttet med salt, peppar och vitlökspulver, vänd i mjölet.
Hetta upp en stekpanna till medelvärme och tillsätt en matsked smör och olivoljan, stek köttet 3 minuter på varje sida och får en fin färg.
Lyft upp kotletterna från pannan och sätt på varmhållning.
Lägg resten av smöret i pannan utan att skölja ur pannan innan, häll i kycklingbuljongen och senapen, rör runt tills senapapen har lösts upp, lägg i äppelklyftorna och Italian seasoning, lått puttra ett par minuter, lägg i köttet och låt koka 2-3 minuter under lock.
Servera med ris.
 
Italian seasoning
3msk torkad persilja
3msk torkad basilika
2,5msk torkad oregano
1tsk torkad timjan
1msk vitlökspulver
1tsk lökpulver
1tsk torkad rosmarin
½tsk chiliflakes
1krm grovmalen svartpeppar
 
Blanda och lägg på burk.
 
 

Kommentera inlägget här :