Chinese Mushroom Chicken Stir Fry

 
En supergod stir fry utan någon hetta alls, bara smak av kyckling med bambuskott ungefär som på Kinakrogarna (fast godare)
 
 
300g kycklingbröst i mindre tärningar

Marinad
1msk ljus soya
1msk kinesiskt risvin (shaoxing wine)
1msk maizena
 
Lägg kycklingen i marinaden och blanda runt.

Sås
3msk ostronsås
2msk kinesiskt risvin (shaoxing wine)
2msk ljus soya
1dl kycklingbuljong
2tsk socker
2tsk maizena
 
Blanda allt i en skål och ställ åt sidan.

Stir fry
3msk veg. olja. Delat
225g svamp (portobello el. champinjoner)
2-3dl bambuskott
3st vitlöksklyftor hackade
1msk ingefära riven/mosad
2st vårlökar skivade
 
Använd en Wok och häll i 1msk olja, låt bli medelhet.
Stek kycklingen tills en fin stekyta uppstår, ta upp från woken och ställ åt sidan.
Häll i resten av oljan och lägg i svampen, stek på medelhög värme under omrörning 1-2min. beroende på hur tjocka skivor du har, svampen ska bli nästan klar.
Fyll på med bambuskott, vitlök och ingefära, stek 30sek. lägg i vårlöken och kycklingen, blanda runt och låt komma upp i värme, gör ett hål i mitten av woken och häll på såsen, rör runt i såsen tills den blir varm, dra ner steket från sidorna och blanda ordentligt, låt precis koka upp och tjockna till lite.
 
Servera med osaltat Basmatiris.
 

Kommentera inlägget här :