Skinkrulle med isbergssallad och en gräddig lökdressing

 
En gammal 80-talsklassiker som än idag är barnsligt god, degen kräver lite tid men den är enkel att göra och gillas av alla, gammal som ung.
 
Degen
200g smör
5dl vetemjöl
200g keso
 
Kör degen i en matberedare med knivar tills degsmassan är jämt blandad.
Ta ut och knåda ihop till en boll, lägg i en bunke svalt och låt vila 3-4 timmar.
 
Kavla ut degen så den blir i tjocklek ca:2-3mm. 
Bred på ganska rikligt med dijonsenap så det täcker degbotten, riv 4hg rökt skinka från bit och strö jämt över hela botten, avsluta med att strö på ett lager av en mildare ost med bra smältegenskaper.
Vik ihop och gör en rulle, pensla med uppvispat ägg och grädda på bakplåtspapper i 175 grader/30-40min. 
 
Ta ut från ugnen och låt vila i 10 minuter innan servering.
 
Salladen som är ett måste till:
1st isbergssalladhuvud 
En förpackning kaffegrädde
1dl veg. olja
1tsk dijonsenap
1st gul lök finhackad
2st vitlöksklyftor finhackade
1msk aromat (den enda gången vi äter aromat men den är ett måste till denna dressing)
1msk italiensk salladsdressingskrydda
ättika
 
Vispa ihop allting utom ättikan ordentligt i en bunke och vispa tills det börjar tjockna lite, smaka av med ättikan, den här dressingen ska vara ganska ättiksstark, jag använde från en liten flaskas ättikakork 4 korkar men det är för att jag älskar den smaken, smaka er fram kork för kork till en nivå ni tycker blir godast.
Blanda dressingen med salladen och severa genast. 
 

Kommentarer :

#1: Ajli Müller

nä satan, det här ser ju life ut!

Svar: Haha :) Tack!
Jimmie Lannér

skriven
#2: Ann-Britt

Hej!
Har köpt Gourmetstål efter att läst här och fick rabatt. Nu till pizza degen som ska ha 5 gram färsk jäst. Är det bara fem gram som gäller? Känns som inget jäst alls. Vad skulle det bli i torrjäst?

Svar: Jo det stämmer, 5g jäst ska det vara för att det inte ska överjäsa när det är kalljäsning. Jag använder aldrig torrjäst till kalljäsning så jag vet faktiskt inte. Hoppas du blir nöjd med stålet och lycka till!
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :