Mo goo gai pan

 
Ännu en fantastiskt god Kinarätt som påminner lite om det som serveras på svenska kinakrogar, inga starka smaker bara en len god stir fry som man äter sig alldeles för mätt på!
 
 
225g skivad benfri kyckling 
 
Marinad
1tsk vegetabilisk olja
1tsk maizena
1/4tsk salt
 
Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera i 30 minuter.
 
Såsen
1.2dl kycklingbuljong
1msk soya
1msk ostronsås
1msk kinesiskt risvin (Shaoxing)
2tsk maizena
 
Blanda alla ingredienser och ställ åt sidan.
 
Stir fry
2msk vegetabilisk olja
2st finhackade vitlöksklyftor
2st vårlök skurna i 1/2cm bitar
1st slantad morot
230g skivade champinjoner
1 näve sockerärter
150g bambuskott
150g vattenkastanjer
 
Hetta upp en wok till medelvärme med 1msk olja, lägg i kycklingen och fördela kycklingen så den inte klibbar ihop. Stek kycklingen gyllene. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan. Tillsätt 1msk olja, lägg i vitlök, vårlök stek 15 sekunder, tillsätt morötterna, champinjoner och stek 3 minuter. 
Tillsätt sockerärtor, bambuskott, vatenkastanjer och stek i 2 minuter. Vispa runt i såsskålen så maizena löses up, slå såsen på och sjud under omrörning tills det tjocknat. Lägg i kycklingen och blanda runt tills kycklingen är väl blandad med såsen. Servera direkt med kokt osaltat basmatiris.
 

Kommentera inlägget här :