Chinese braised chicken

 
Dags för lite Kinamat igen och just den här maträtten finns det många olika recept på men i grund och botten liknar recepten varann. Jättegott och serveras med osaltat Basmatiris av god kvalité.
 
Marinad
3st kycklingfiléer skurna i störe kuber
1tsk salt
5st klyftor mosad vitlök
5cm riven ingefära
1tsk soya
1tsk mörksoyasås
Några drag med vitpepparkvarnen
 
Blanda och låt kycklingen marinera i 20 minuter.
 
Såsen
1½msk socker
2tsk dou ban jiang
1msk douchi (fermenterade svarta sojabönor)
2msk kinesiskt risvin
1msk soya
 
Blanda ordentligt och mosa bönpastan med en slickepotteller sked, ställ åt sidan.
 
Grönsakerna
2st gröna chilis delade i större bitar
2st röda chilis delade i större bitar
5st shitake tunt skivade
1st gul lök i grövre bitar med delade lager
 
kryddor
1st stjärnanis
1 liten bit av en kanelstång
1st lagerblad
1st svart kardemumma
2msk matolja
 
3,5dl vatten
 
Använd gärna en wokpanna till stekning.
Häll oljan i woken och låt bli medelhett, lägg i anis, kanel, lagerblad och kardemumma, fräs runt i 2-3 minuter. Lägg i chilis, svamp och lök, fräs ytterligare 30 sek.
Lägg i kycklingen med marinad och stek 5 minuter, häll i såsen och sedan vattnet, låt sedan puttra på låg värme tills kycklingbitarna har nått en kärntemp på 72 grader. 
 

Kommentera inlägget här :