Helgen med Lotta!

I lördags hade vi ett gästspel med Lotta Öström som medverkade i Sveriges Mästerkock 2018. Menyn var en 4-rätters meny med mycket kärlek från norrland. Detta preppades och Patrik, Lottas man, slipade knivarna supervassa åt oss på sin Tormek T2 så allt kunde skäras med perfektion. Vi skar, hackade, kokade, stekte och skrattade så man fick ont i magen. Bättre gästkock kan man inte ha i köket, Lotta spred en sån glädje, värme och inspiration till både personalen och gästerna. En härlig helg vi sent kommer att glömma.
 
Lotta & jag med råbiffen på älg. 
 
Patrik slipar knivar. 
 
Lotta fokuserad på att  göra ägg på örtsmör.
 
Jonathan har vispat örtsmöret till perfektion.
 
Här håller jag och Lotta på med att lägga sikromspizzan med tungan rätt i mun.
 
Sikromspizza bakade på stålet från gourmetstål.se med crème fraiche och picklad rödlök.
 
Lotta presenterar menyn.
 
Kollar hur Lotta vill ha lägget.
 
Jonathan spritsar koncentrerat soya-emulsion.
 
Här hoppade Patrik in (Lottas man) att lägga råbiffen. Erika pustar ut en stund i bakgrunden.
 
Här lägger jag det sista på råbiffen.
 
Oj vilken magisk varmrätt. Älginnanlår med mandelpotatiskrokett smaksatt med västerbottensost, vispat örtsmör och en magisk viltsherrysky.
 
Tack än en gång för denna helg Lotta och Patrik.
 

Kommentarer :

#1: Lotta Öström

Kul att se bilderna dom blev ju jättebra. Vilket bra team vi var i köket😊👍

skriven

Kommentera inlägget här :