Pilgrimsmusslor med vitlökssky & Musslor i kryddad Champagnesås

 
Halloj alla följare! Bloggen har varit nere från Jul och framåt tills för någon dag sedan, ingen vet tydligen varför den här gången men väldigt irriterande är det.
Nåja, nytt år nya möjligheter och vår kära lilla matblogg har fyllt hela 10 år, det firade vi med Blåmusslor & Pilgrimsmusslor, 2 fantastiskt goda recept som vi åt med en bit bröd och en flaska vitt vin till. 
Gott nytt år till er alla!
 
Musslor i kryddad Champagnesås
20g smör
4st vårlök hackade
150ml champagne
½msk curry
2st kaffir limeblad
en nypa saffran
100ml veg. buljong
150ml grädde
500g musslor
en halv urkramad citron
 
Smält smöret i en gryta, fräs löken på låg värme i 5-8 minuter utan att den tar färg.
Slå på champagnen och reducera ner till hälften.
Tillsätt limeblad, saffran och curry, blanda väl och häll på buljongen och grädden, låt koka upp.
Häll i musslorna och låt sjuda i 5 minuter.
Dra bort från värmen och krama ner saften av en halv citron.
Lägg i skål och servera med en bit bröd som doppas i såsen från musslorna.
 
Pilgrimsmusslor med vitlökssky
600g pilgrimsmusslor
4st vitlöksklyftor
100g jordärtskockor
2dl vispgrädde
1dl Champagne
Saften från en ½ citron
20g smör
1msk olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
 
Skala 2st vitlöksklyftor och jordärtskockorna.Lägg vitlöken och jordärtskockorna i en kastrull med vatten och koka tills kockorna känns mjuka, slå bort vattnet. Tillsätt ½dl vispgrädde, hälften av smöret och mixa till en slät crème, smaka av med salt och peppar.
Skala de 2 andra vitlöksklyftorna och bryn i resterande smör på hög värme. Lägg i pilgrimsmusslorna och bryn 1 minut på båda sidorna. Slå på Champange och citronsaften, rör runt och lyft bort musslorna, Låt skyn reducera lite. Spritsa ut fyra toppar av crèmen på tallriken och lägg en mussla på varje topp, Drippla över skyn, strö lite flingsalt och och hackad persilja.
 

Kommentera inlägget här :