Stek fläsk med Löksås

 
Denna husmansklassiker är något av mina favoriter. Så enkelt, så gott och så väldigt billig mat.
Svensk husmanskost verkar försvinna mer och mer och det är synd, vi borde lära våra barn och ungdomar lite mer om våra husmansklassiker så att de inte glöms bort. Så varför inte börja med denna otroligt goda rätt.
 
Stek fläsk med Löksås
500g skivat rimmat sidfläsk
5dl vispgrädde
1dl standard mjölk
3st stora skivad gul lök
Smör att steka med
Salt
Vitpeppar
Persilja till garnering
 
Smält en klick smör i en kastrull, lägg i löken och låt fräsa mjuk utan att ta färg. Slå på grädde, mjölk och låt småsjuda till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
 
Stek fläsket knaprigt i smör.
 
Servera med kokt potatis och rivna morötter, garnera med persilja.
 

Kommentarer :

#1: Anna-Lena

Så smaskigt! Varierar med att skippa potatis och morot och istället ha kokt brysselkål till. ;-D

Svar: Det lät väldigt gott !
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :