Köttsoppa

 
Vi gör nog köttsoppa på samma sätt som alla andra, en klassisk Husmansrätt som man inte ska peta i för mycket tycker vi, den är helt perfekt som den är med det gamla sättet att tillaga den på.
 
Köttsoppa
600g högrev eller fransyska skuret i större kuber
8st potatisar fyrdelade
3st skalade slantade morötter
2st skalad tärnad palsternacka
2dl tärnad rotselleri
2st stänger slantad stjälkselleri
2dl strimlad purjolök
1st stor gul lök i bitar
6st kryddpepparkorn
2st lagerblad
3msk koncentrerad kalvfond
Salt
Vatten
 
Lägg det tärnade köttet i en gryta och slå på vatten så det blir ca 5cm över köttets mängd. Koka upp och skumma av, lägg i kryddorna och förkoka köttet 30 minuter.
Lägg i resten av ingredienserna och låt koka på medelvärme tills köttet är mört och grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
 
 

Kommentera inlägget här :