Sweet`n sour pork

 
Här kommer ett perfekt recept på friterat fläskkött i sötsur sås, servera med ett osaltat Basmatiris av god kvalité. 
 
Köttet
400g benfri kotlett
1tsk vitpeppar
2tsk salt
2msk kinesiskt risvin 
1tsk socker
1msk riven ingefära
1tsk bikarbonat
 
Strimla köttet i 1cm tjocka skivor, Blanda allt i en skål och låt marinera minst 10 minuter.
 
Tempura
100g vetemjöl
100g maizena
1tsk bakpulver
2dl vatten
 
Vispa alla ingredienserna väl i en skål och låt stå i minst tio minuter
 
Lägg köttet i smeten och blanda väl. Hetta upp olja i en wokpanna till 180°. 
Lägg i köttremsorna en och en och fyll inte för mycket åt gången, fritera hellre i 2-3 omgångar, ta upp allt och värm upp oljan igen till 180°, vänd ner allt köttet i oljan en gång till och fritera 1-2 minuter.
Ta upp med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
 
Såsen
5msk ketchup
1msk olja
5msk socker
2msk färspressad citronjuice eller risvinäger
1tsk salt
1msk finhackad vårlök
1msk finhackad ingefära
2.5dl vatten
1msk maizena + 2msk vatten till redning
 
Koka upp 2.dl vatten, lägg i ingefäran, vårlöken, ta bort från plattan och låt stå 10 minuter. Blanda  maizenan och vattnet. Hetta upp en kastrull och fräs socker och ketchup i oljan på låg värme tills det blir stora bubblor. häll i ingefära- och vårlöksvattnet, rör om. Tillsätt citronsaften, salt och maizenaredningen, låt få ett uppkok under omrörningen.
 
 

Kommentera inlägget här :