Tortelli med Lavendel och Parmesan

 
En pastarätt med spännande smaker av Lavendel, muskot och massor av parmesan, man kan om man vill servera den enbart som en förrätt men det går även fint att ha rätten som en huvudrätt.
Börja med att sätta igång fyllningen där lavendelblommorna ska ligga och dra i 2 timmar.
 
Fyllning
60g mjölk
100g grädde
2g lavendelblomma
300g parmesan

Pastadeg
200g semolina mjöl
100g tippo 00
2st ägg
2st äggulor

Sås
100g smör
20g tippo 00 mjöl
200ml oxbuljong
salt
muskotnöt riven 
 
Garnering
50g flagad mandel rostad
riven muskotnöt
ätbara blommor
 
Fyllningen
Börja med att göra fyllningen till tortelinin. Hetta upp mjölk, grädde till 70° i en kastrull, ta bort kastrullen från värmen och lägg i lavendelblommorna, låt stå och dra i 2 timmar.
Sila fyllningen och hetta upp igen till nästan kokpunkt, ta bort från värmen och tillsätt parmesanen. Häll över i en spritspåse och och låt svalna i kylen, håll bara koll så fyllningen inte stelnar för mycket.
 
Pastadeg
Blanda alla ingredienser till pastadegen i en skål och knåda tills degen blir smidig ca 5 minuter. Täck skålen med plastfilm och låt vila 30 minuter.
 
Tortellini
Kör degen i en pastamaskin till ganska tunn deg jag körde till 5an på vår maskin.
Skär ut fyrkanter, vi skar 10X10cm, tryck ut en klick fyllning på varje fyrkant och vik till en tortellini.
Koka upp vatten med rikligt med salt, koka tortellinin i 2 minuter.
 
Såsen
Smält 20g smör och tillsätt mjölet, rör hela tiden tills det börjar få en nötdoftande karaktär, akta så det inte bränns. Koka upp buljongen och häll i bottenredningen, sänk värmen och låt sjuda tills såsen får en fin konsisten, tillsätt resterande av smöret och låt smälta under konstant vispning. Tillsätt färskriven muskotnöt och smaka av med salt och peppar.
 
Servera med rostad hackad mandel, riven muskotnöt och garnera med ätbara blommor. 
 

Kommentera inlägget här :