Flundra Meunière med dill och smörslungade primörer

 
Meunière betyder på mjölnerskans vis och görs vanligtvis på sjötunga men vi valde flundra. Man saltar och pepprar, vänder i mjöl och steker med smör i en panna, otroligt gott och enkelt.
 
 
Dill & smörslungade primörer
1/2 gurka
1st liten fänkål
2st grön sparris
2st salladslök
2msk färsk dill
50g smör
Salt
Peppar (valfri)
 
Skala gurkan och dela på längden. Ta bort kärnhustet med en sked, skär i 1/2cm tjocka skivor.
Dela fänkålen på mitten och ta bort rotfästet, strimla tunnt. 
Ta bort den träiga biten längs ner på sparrisen och skär i 2cm tjocka bitar.
Skär salladslöken i 2cm tjocka bitar.
 
Smält smöret på medelvärme i en panna gärna en sauteuse, lägg först i sparris och fänkål och slunga runt 1minut, tillsätt gurka, salladslök, slunga runt i 2 minuter. Till sist lägg i hackad dill slunga runt, smaka av med salt och peppar.
 
Lägg primörerna i botten på en tallrik, lägg på den stekta fisken. Servera med pressad potatis och citron.
 

Kommentera inlägget här :