Kantonesisk kyckling med picklad senapskål

 
En klassisk Kantonesisk supergod kycklingrätt med smaker av den fantastiskt goda picklade kinesiska senapskålen, den finns att köpa på orientaliska butiker med kinesiska matvaror och säljs vakuumförpackat. För oss som bor i Umetrakten så finns numer alla ingredienser som vi använder till matlagning av Kinamat på Gränslöst vid stora Coop på Ersboda. 
 
Marinad till kycklingen
½kg kyckling i bitar
2msk vatten
1tsk kinesisk soya
1msk ostronsås
1tsk veg. olja
1/8tsk nymalen vitpeppar
1tsk maizena
 
Lägg kycklingen i en skål och blanda med allt utom maizenan, marinera i 30 minuter, blanda in maizenan och rör runt tills vätskan absorberats.

Såsen
1,5dl kycklingbuljong
1msk ostronsås
1tsk kinesisk soya
1tsk sesamolja
1/2tsk socker
några drag med vitpepparkvarnen
 
Blanda i en skål och ställ åt sidan.
 
Stir fry
4msk veg. olja delat 2+2
2st skivor ingefära (8g) finhackat
250g picklat senapskål skuren i mindre bitar (Pickled mustard greens)
3st vitlöksklyftor (30g) mosade el. finhackade
1st vårlök skivad
3-4st torkade chilipeppar
1msk shaoxingvin
1tsk maizena mixad i en matsked vatten

Hetta upp en wokpanna på medelhög värme, häll i 2msk olja och ingefäran, rör runt 15 sekunder och lägg sen i den picklade senapskålen, stek en minut under omrörning.
Lägg i chilin, vitlöken och vårlöken, stek ytterligare 1 minut.
Häll över i en skål och ställ åt sidan.
Häll i resten av oljan och därefter kycklingen, sära på bitarna och låt få fin stekyta på alla sidorna, stek kycklingen tills den har en temp på 72 grader.
Häll i shaoxingvinet och blanda runt och därefter såsen och maizenan, låt puttra i 3-4 minuter

Servera med osaltat Basmatiris och ev. lite hemgjord kinesisk chiliolja.
 

Kommentera inlägget här :