Saltimbocca alla Romana med potatisgnocchi

 
 
 
Saltimbocca betyder hoppa in i munnen, jepp så otroligt gott är det.Vi serverade med potatisgnocchi och italienska smårätter.
 
Receptet är för 2personer
 
Saltimbocca
4st skivor kalvinnanlår á 80g
4st skivor parmaskinka
12st salviablad
Vetemjöl
Salt
Grovmalen svartpeppar
1dl vitt vin
50g smör
1msk olivolja
 
Salta och peppra köttet på båda sidorna, lägg 3st salviablad på varje köttskiva, lägg en skiva skinka över salviabladen och sätt fast skinkan med två tandpetar. Mjöla köttsidan. Smält smöret med oljan i en stekpanna, stek först sidan med skinka i 1 minut, vänd och stek den mjölade sidan i ca 3 minuter eller tills köttet känns mört, slå på vinet och låt brässera i ytterligare 3 minuter, lyft upp köttet och låt skyn reducera lite.
 
Frittata di spinachi
4st ägg
100g riven parmesanost
1st riven vitlöksklyfta
1krm svartpeppar
200g färsk babyspenat

Vispa äggen med osten, vänd ner vitlöken, spenaten och peppar.
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Klicka ut fyra stycken klickar av omelettsmeten, forma till runda små omeletter och stek några minuter på varje sida tills de får fin färg.
 
Insalata di peperoni
1st röd paprika
1st grön paprika
Saften från 1st citron
3msk olivolja
2msk hackad persilja
1st riven vitlöksklyfta
Salt 
Svart peppar

Värm ugnen till 250 grader, sätt in paprikorna på en plåt och rosta till skalet är mörkt, nästan svart,  ta ut paprikorna och lägg i en plastpåse eller slå in i plastfilm och låt svalna. När paprikorna svalnat så dra av skalet dela och ta bort kärnhuset, strimla och lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, persiljan, vitlök, smaka av med salt och peppar.
 
Vi gjorde även vitlöksmarinerade champinjoner och där tar man bara lite matolja, färskriven vitlök, örter såsom oregano & persilja, s/p, vitvinsvinäger och lite italiensk salladsdressingskrydda.
Blanda efter smak och låt få ett snabbt uppkok, slå över de skivade champinjonerna och låt stå överplastat 1timme.
 
 
 

Kommentera inlägget här :