Laxtartar med avokado och rödbetor

 
En superfräsch Tartar gjord med lax, rödbetor och avokado, milda goda smaker som serveras med ett glas bubbel.
 
Laxtartar 
230g rå lax i små kuber
4st färska rödbetor
1½tsk koriander med stjälk finhackad delat
1tsk dijonsenap delat
1msk färskpressad citronjuice delat + lite extra till avokadon
1st avokado i små tärningar dressas direkt med lite citronjuice
2½msk olivolja delat
1tsk hackad persilja
salt
svartpeppar
1st rödlök finhackad delat
dillolja, korianderblad och gräslök till garnering
 
Rosta rödbetorna på en tunn saltbädd i ugnen på 150 grader i 1 timme, ta ut och låt svalna innan de skalas, tärna smått och lägg i en skål.
Blanda in den hälften av den finhackade koriandern, hälften av senapen och hälften av löken, blanda runt och häll i hälften av citronjuicen och 1,5msk olivolja, blanda ordentligt och smaka av med salt & peppar. Täck med plastfolie och ställ in i kylen.Tänk på att rödbetorna har legat på saltbädd i ugnen och kan ha dragit åt sig nog med salt.
 
Lägg den tärnade laxen i en skål och blanda in persiljan och resten av alla delade ingredienser, smaka av med salt & svartpeppar. Täck med folie och ställ in i kylen.
 
Lägg den tärnade och citrondressade avokadon i en skål och smaka av med en nypa salt.
 
Använd en 8cm utstansningsring och lägg på en tallrik, börja med avokado i botten och pressa försiktigt tight med en sked, lägg sen i rödbetorna och göra samma sak, sist laxen på toppen. Lyft bort ringen försiktigt.
 
Dekorera med en dill eller persiljeolja, använd de örter du har hemma till övrig dekoration.
 

Kommentera inlägget här :