Pastasallad med kyckling och Basilikapesto

 
Perfekt kylskåpsrensarmat när man inte vill att nånting ska slängas i onödan, bra för både plånboken och miljön samtidigt som det blir väldigt gott också!
Receptet nedan är vad vi hade i kyl & frys och det blev en stor sallad som räcker gott och väl till minst 6 personer.
 
Salladen
200g isbergssallad
60g blandsallad fam. mix
250g pasta av valfri sort, kokas enl. förpackningen. Låt svalna helt.
100g finstrimlad rotselleri
65g tunnskivad stjälkselleri
20g skivad vårlök
30g tärnad tomat
1st tärnat äpple
130g tärnad ost
90g stekt och avrunnen skivad bacon
150g apetina cheese
150g tärnad gurka
20st halverade svarta oliver
70g strimlade soltorkade tomater i olja
 
Lägg allt i en stor skål och blanda runt.
 
Kycklingen
500g kubad stekt/grillad kyckling
1msk adobo seasoning till kycklingen (finns hos Birkaknivar)
 
Stek eller grilla kycklingen tills du har en kärntemp på 72 grader.
 
Basilikapesto
8g färska basilikablad
30g pinjenötter
100g parmesan
10g solovitlök
10g färsk skuren persilja
10g färskpressad citronsaft
olivolja
 
Lägg allt utom oljan i en mixer och mixa halvfint, strila in med mixern igång olivoljan till önskad konsistens, massan ska bli tjock men ganska oljig.
 
Servera med stekta brödkrutonger efter önskad mängd.
  

Kommentera inlägget här :